Летера 99

Бъдете винаги информирани за всички новости около нас!
Езиков център "Летера 99" - Лидер в обучението и иновативните технологии!

Как да научим чужд език лесно и ефективно

КАК ДА НАУЧИМ ЧУЖД ЕЗИК ЛЕСНО И ЕФЕКТИВНО –

Не бъдете нетърпеливи – изучаването на чужд език отнема време! Не се страхувайте от грешки!
Всеки, които е стартирал учене на чужд език е започвал с мисълта – ще го научи за 2 – 3 месеца! Колкото и големи да са целите ни, с напредването на обучението трудностите започват да ни разколебават. Вместо да акцентираме върху това, което сме постигнали, започваме често да повтаряме какво не можем да правим още. И започваме да намираме причини, които ни спират към така желания език.
Как да подобрим своето учене? Няколко съвета и идеи никога не са излишни.

Всеки има различен начин на учене. Запомнете, че всеки стил може да доведе до успешното изучаване на чужди езици.

Свикнете с ритъма на речта и разширете своите пасивни познания по езика и лексиката, като слушате радио или гледате телевизия. Опитайте да разберете познати думи или смисъла на цяло изречение. Слушайте внимателно как хора от различни възрастови групи говорят. Он- лайн разговорите също тренират както вниманието Ви така и слуха.
Запазете и продължете положителното си отношение и не мислете само за това, какво не можете да направите още. Напротив – фокусирайте върху това което сте постигнали вече.
Планирайте и организирайте вашето обучение – правете го редовно, като си поставяте постижими цели.
Какви са вашите цели? Ако сте отегчени, отново помислете върху мотива Защо уча чужд език? Помислете съвпадат ли интересите Ви с Вашите нужди? Не се отказвайте!
И запомнете,че:
„Тайната на вечната младост е да се учи всеки ден нещо ново”